Pip in Engelenland (korte versie)

Andere versies

Deze kortere versie is tevens beschikbaar in het eerste deel van deze video collage waarin de korte versie wordt voorgelezen.

Er is ook een langere versie van het verhaal.

Engelenland

Pip kwam in Engelenland. Het is daar hardstikke mooi met bloemen en overal vlinders. De engelenkinderen heerlijk rond en rollenbollen graag. Ze genieten volop en moederengelen niet minder. Ze houden van deze kinderen.
Hun liefde voor hen is als een warm bad en dat is genieten. De vlinders vliegen regelmatig heen en weer tussen de hemel van engelenland en de aarde.

Aarde

Pip hoorde hun verhalen en is nieuwsgierig hoe het daar op aarde is.
Ze hoort dat het soms niet zo goed gaat met de kinderen daar. Veel mensen willen dat er beter voor hun wordt gezorgd. Ze vinden dat kinderen recht hebben op een gezond leven, bescherming tegen mishandeling en geweld, bescherming bij oorlog, recht op water en voedsel en nog veel meer.

Wil ook graag naar de aarde

Pip wil graag het ongekende geluk uit Engelenland met de kinderen en de mensen op aarde delen. Dan kunnen zij zich misschien ook prettiger gaan voelen Pip wordt er verdrietig van dat zij er vanuit engelenland niets aan kan doen. Ze wil het liefst met de vlinders mee naar de aarde. Moederengel ziet verdrietige Pip. Ze hoort de wens van Pip en kan zich voorstellen dat ze naar de aarde wil gaan. Moederengel vind het goed.

Tip voor Pip

Ze vertelt wat Pip daar tegen kan komen en geeft goede raad hoe zij hiermee om kan gaan. Belangrijk is dat je het ongekende geluk (Engelenland) blijft voelen. Een hulpmiddeltje daarbij is het woord “sagmahoi”.